Music

Ieva Zasimauskaitė is “Absorbed” by love in brand new single!

One of the best parts of being a Eurovision fan for much of the Eurovision community is being able to follow their favourite Eurovision artists’ careers in the months and years after the contest in which they rose to prominence. Now, Lithuania’s Ieva Zasimauskaitė has released her brand new single, Absorbed, to the delight of many Eurovision fans!


A modern yet classic sound

Yes, last night, Ieva released the official music video for her brand new single Absorbed. The beautiful video was filmed at Barono Vila in the village of Butėnai, located in the north-east of Lithuania. Furthermore, the video clip was directed by Mayi music and Simas Grabauskas with camerawork also by Simas Grabauskas.

Absorbed is the perfect follow-up to Ieva’s Eurovision entry When We’re Old, with its modern yet orchestral sound. The slow tempo once again allows Ieva’s self-written lyrics and her trademark vocal tone to shine. As well as writing the track herself, Ieva composed the song alongside Donatas Kelmelis.

https://www.youtube.com/watch?v=HWclLE7IltE&feature=youtu.be

You can read Ieva’s thoughts on the song by reading her Facebook post below. Click see translation for those of you who are outside Lithuania!

PREMjERA 💛 "Absorbed" jau pagaliau pasiekiamas youtube!!

Linkas: https://youtu.be/HWclLE7IltE Tai yra pirmasis mano kūrinys. Šis mano atviras pokalbis, gimė bažnyčioje, kai Donatas užgrojo keturis akordus, o aš tiesiog pradėjau kalbėti nebe žodžiais, o išdainuotu, tąkart ilgesiu ir didele viltim. Dar prieš metus suskambėję akordai, šiais metais virto nepaprasta daina, mano širdies daina. Kažkas manęs paklusė kaip įmanoma, kad tu tokia pozityvi, o dainos lyriškos, melancholiškos ir dažnai verčiančios susimąstyti. Bet galbūt taip ir atsiranda gyvenimo harmonija.. būtent ir Tai sudėjau į vaizdo klipą, kuriame gyvena du pasauliai. Vienas pasaulis, kuris yra paskendęs savyje, neranda kelio, nebenori ir nesupranta ir kitas, kuris atranda viltį ir kelią ir žino,kad yra laimė, šviesa ir noras eiti pirmyn. Labai nedrąsu paleisti, tai kas tikra ir nesumeluota, labai nedrąsu, bet taip gera. Tai lyg nauja kelio pradžia, nuo kurio atsispyrusi pagaliau nebijau parodyti, tai kokią muziką matau pati. Labai noriu padėkoti savo draugams ir žmonėms, kurie ateina į šį gyvenimą atrodo visiškai atsitiktinai, bet palieka tokius dižiulius pėdsakus ir įkvepia. Įkvepia kūrybai ir meilei gyvenimui. Klausykit… ir pajuskit save… kai visos mintys tiesiog įnikę ir nieko nebegali padaryti, kartais beproto skauda ir norisi klausti, kodėl aš?? Bet aš žinau ir pažadu.. tikrai yra kelias, kuris išlaisvina ir padeda atrasti ramybę. Aš begalo dėkinga už visą meilę ir pagalbą : Sankirtan Das, Jahnava Rau Photography, Donatas Kelmelis, Marius Kiltinavicius, Milda Butkeviciene, Rita Martinkute, Erica Jennings, Normantas Ulevicius, Rasa Micachiene, Ingrinda Inzi, Barono Vila, biovaistine.lt, Souvenirs Lt, Grantus projects, Diana Zasimauskiene, Spritzz summer garden, Asta Meschino, Arturas Lingis, Damodar Das, Jonas Dirse, Laura Apanaviciute 💛 Su meile, IEVA.

Posted by Ieva Zasimauskaitė on Tuesday, 28 August 2018

Third most successful Lithuanian ever

After a lengthy Eurovizijos selection process in Lithuania, Ieva was crowned the winner with When We’re Old. As a result, she represented her nation in Lisbon earlier this year. Ieva’s extremely effective live performance saw Lithuania become one of the bookmaker’s favourites to win Eurovision prior to Saturday’s grand final. Indeed, in the end, Ieva placed 12th, scoring 181 points! Following the contest, When We’re Old charted inside the top 100 in the Scottish and UK Download charts.


What do you think of Ieva’s brand new single? Let us know @ESCXTRA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button